Portfolio

PORTFOLIO

Hier vind je enkele voorbeelden van mijn werk. Er komen regelmatig projectvoorbeelden bij.

Creatief tekstschrijven

Podcast-serie
AS WE SPEAK Podcasts 
Happy Hikes

Voor AS WE SPEAK Podcasts schreef ik een serie podcasts over de gezondheidsvoordelen van wandelen: Happy Hikes. Het zijn vrolijke wandelingen van telkens een half uur, vol nuttige info, handige tips en leuke oefeningen. De afleveringen zijn ingesproken door Arjen Banach: spreker op het gebied van verandering en innovatie, leiderschap, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. 

Afnemers van de serie zijn bedrijven die hun medewerkers een hart onder riem willen steken en op een positieve manier willen motiveren om meer te wandelen. Iedere podcastaflevering krijgt een persoonlijke touch door een ingesproken bericht vanuit de werkgever.

 Beeld: AS WE SPEAK Podcasts

Eindredactie en opmaak

Boek Love Yourself 
Myerle Hendrix Fysiotherapie

Holistisch fysiotherapeut Myerle Hendrix – Adriaans schreef het boek Love Yourself gedurende de eerste lockdown in 2020. Het boek ondersteunt lezers met informatie, advies en oefeningen op weg naar zelfherstel, ontspanning en vrij bewegen.

Myerle verzorgde zelf het ontwerp van de omslag. Ik voerde voor haar de eindredactie en de opmaak van het binnenwerk uit. Wil jij ook zelf gericht aan je gezondheid werken? Bestel het boek van Myerle via de website van Myerle Hendrix Fysiotherapie. 

Eindredactie en opmaak

Adviesrapport
Prokino Zorg

Voor Prokino Zorg verzorgde ik de eindredactie en opmaak van een adviesrapport over de toekomst van de organisatie. Het rapport werd geschreven door meerdere medewerkers van de organisatie en een externe processpecialist. Na de eindredactie lag er een eenduidig, helder rapport, opgemaakt in de huisstijl van Prokino Zorg.

Redactie, herschrijven, schrijven en vertalen

Quo Design
en Route.nl:
nieuwsbrieven

In samenwerking met Ellis Hollering van Quo Design maak ik sinds medio 2019 de nieuwsbrieven voor Route.nl. De nieuwsbrief wordt meerdere keren per maand verzonden naar de leden van Route.nl.

De teksten komen op verschillende manieren tot stand. Soms schrijf ik tekst op basis van een aangeleverd onderwerp, in andere gevallen gaat het om redactie of herschrijven van bestaande teksten. Ook komt het regelmatig voor dat er een Engelse of Duitse tekst ter vertaling aangeleverd wordt.

Beeld: Ellis Hollering

Redactie en schrijven,
procesbeschrijving en -optimalisatie

Woningcorporatie Stadgenoot 
en onderhouds-partners

In samenwerking met Stadgenoot, Van Wijk Vastgoedonderhoud, Noorderberg en Partners en Onno Kortland stelde ik een samenwerkingshandboek op voor de Amsterdamse woningcorporatie en drie vaste onderhoudspartners.

Alle processen met betrekking tot het meerjarenonderhoudsplan en de uitvoering daarvan hebben we uitgewerkt en in heldere taal vastgelegd. Het resultaat is een handboek met een duidelijke structuur en eenduidige afspraken: een leidraad voor succesvolle samenwerking.

Afbeelding: Onno Kortland

Hoofd- en eindredactie,
hoofd communicatie en perschef

Alternatieve 
Elfstedentocht Weissensee

De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee is het grootste schaatsevenement op natuurijs ter wereld. Gedurende het jaar werk ik in Nederland als hoofd- en eindredacteur aan het magazine van het schaatsevenement: Marathon Magazine. Dit magazine verschijnt drie keer per jaar. De redactie bestaat uit vrijwilligers, de bestuursleden en freelancers. Daarnaast werk ik aan de website van de organisatie.

Gedurende het evenement in Oostenrijk werk ik als hoofd communicatie en perschef, waarbij ik een team van 4 tot 6 mensen aanstuur. Ik ben verantwoordelijk voor de website, de social media-kanalen, voorbereidend werk voor de magazines en afstemming met de pers en de KNSB.

Foto’s: Ben Mobach

Eindredactie

Inkoopbeleid 
Noorderberg en Partners

In opdracht van Dirk Zuiderveld van Noorderberg en Partners verzorgde ik voor een grote Eindhovense woningcorporatie de eindredactie van het nieuw geschreven inkoopbeleid. Het document was opgesteld door meerdere interne en externe medewerkers. Na de eindredactie ligt er een prettig leesbaar, eenduidig document dat de komende jaren als leidraad gehanteerd kan worden bij de inkoopprocessen van de gehele organisatie.

Redactie en opmaak

Lesboeken en
digitaal lesmateriaal 
educatieve uitgeverij Instruct

Sinds 2015 heb ik meerdere lesboeken geredigeerd en in InDesign opgemaakt voor Instruct. Denk aan werkboeken Nederlands, Duits, Engels en Rekenen en aan allerlei informaticaboeken. Daarnaast verzorgde ik de (eind)redactie van lesmateriaal voor de digitale leeromgeving.

Eindredactie

Het Noordbrabants Museum 
nieuwsbrieven, persberichten en brochures

Voor Het Noodbrabants Museum verzorg ik regelmatig de eindredactie van allerlei korte teksten. Het gaat vrijwel altijd om actuele berichten, die met een korte doorlooptijd gepubliceerd worden. 

Beeld: Het Noordbrabants Museum